Lütfen kullanıcı adınızı veya e-postanızı girin. Size şifrenizi nasıl sıfırlayacağınızla ilgili talimatları içeren bir e-posta göndereceğiz. Kullanıcı adınızı unuttuysanız, şifrenizi sıfırlamak için e-posta almadıysanız veya yardıma ihtiyacınız varsa destek ekibimize başvurun.
Veritabanımızdan doğru bir e-posta girdiyseniz, yanıt vereceğiz…
Bilgilerinizi yerel satış merkezinize göndererek yeni bir hesap isteyebilirsiniz. Onaylandıktan sonra size geçici bir şifre göndereceğiz.
Şu anda, kayıtlı kullanıcılar Kyocera Document Solutions Ortakları ve Çalışanları ile sınırlıdır. Yerel eski Extranet'inizin hala aşağıdaki düğme aracılığıyla aktif ve erişilebilir olduğunu lütfen unutmayın.
Açık kaynak terimi, henüz bilmiyorsanız yakında öğreneceğiniz bir terimdir. Yazılımın tamamının veya kodlarının ücretsiz paylaşımı, açık kaynağın yazılım endüstrisini ele geçirmesi ve yeni fırsatlar sağlaması anlamına geliyor. Bunun özellikle ilgili olduğu alanlardan biri bulut teknolojisidir.
Basitçe söylemek gerekirse, açık kaynaklı yazılımlar, programı oluşturmak için kullanılan kaynak kodun, insanların ücretsiz olarak, istediği gibi görüntülemesi, düzenlemesi ve yeniden dağıtmasına izin veren yazılımlardır. Açık kaynak yazılım trendi, genellikle bu tür bir teknolojiye tam potansiyeliyle erişemeyecek ve kullanamayacak insanlara kaliteli ürünleri ücretsiz olarak sağlamanın bir yolu olarak ortaya çıktı.
Açık Kaynak Girişimi'ne göre, yazılımın açık kaynak olarak kabul edilebilmesi için uyması gereken 10 kriter vardır. Bu kriterlerden bazıları, telif ücreti olmadan yeniden dağıtma özgürlüğü ve ayrıca kaynak kodunun programa dahil edilmesidir.
Kaynak koduna erişerek, istediğiniz gibi kullanabilir, telif ücreti ödemeden programın kendi ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilmiş sürümlerini geliştirebilir ve yayınlayabilirsiniz. Bu sadece yazılım geliştiriciler için iyi bir haber olmasının dışında, kullanıcılar için de farklı yöntemlerle sahip olamayacakları bir özgürlük anlamına gelir.
Red Hat'in, The State of Enterprise Open Source raporu, işletmelerin %69'unun açık kaynaklı yazılımı "çok önemli" olarak gördüğünü ortaya koydu. Açık kaynak çözümleri, BT operasyonlarına entegre eden işletme sayısı giderek artıyor.
Açık kaynağın yükselişi, birçok işletmenin bulut stratejilerini yeniden düşünmesine ve son derece özelleştirilmiş ortamlar uygulamak için ilk planlama ve deneme aşamalarının ötesine geçmesine neden oldu. RightScale'in 2019 State of the Cloud raporunda, yanıt verenlerin %94'ü bulut teknolojilerini zaten kullandıklarını ve %32'si ise bulut teknolojileri benimsemenin en gelişmiş aşamasında olduğunu söyledi.
Bulut teknolojilerin gelişmesi, şirketlere potansiyelinin her noktasını ortaya çıkarmayı amaçlayan daha karmaşık stratejiler benimseme konusunda güven verdi. RightScale'in raporunda belirtilen büyük kuruluşların %84'ü, tek bir satıcıya güvenmek yerine, çoklu bulut dağıtıcılarını tercih ediyor. Biçim açısından, tüm katılımcıların %69'unun hem genel hem de özel bulutları birleştiren hibrit yapılandırmaları kullandığı tespit edildi.
Açık kaynak, bu karmaşıklıkların üstesinden gelmek için kullanıcı dostu çözümler sağlayarak sektörü alt üst ediyor. Çözümlerden biri kapsayıcılardır. Kapsayıcılar, bilgi işlem ve ağ kaynaklarını sanallaştırır, böylece uygulamalarınız tür veya satıcıdan bağımsız olarak herhangi bir bulut veya bulut dışı ortamda çalışabilir. Bu çok yönlülük, hibrit veya çoklu bulut çözümlerini yönetmeyi kolaylaştırıyor.
Kurumsal olarak bulut uygulamalarının benimsenmesinin önündeki en büyük engellerden biri eski uygulamalardır. Bunlar, daha güncel bir alternatife geçiş ya çok pahalı ya da çok yorucu olacağından, şirketlerin bağımlı olmaya devam ettiği eski programlardır. Hala işlev görmelerine rağmen, genellikle modern işletim sistemleri ve bulut gibi diğer yeniliklerle uyumsuzdurlar ve sorun da burada yatmaktadır.
Neyse ki, kapsayıcılar yenilikçi bir çözüm sunar. Docker, popüler, açık kaynaklı bir kapsayıcı biçimidir, Kubernetes ise bir kapsayıcı düzenleme platformudur. Adından da anlaşılacağı gibi, kapsayıcılar eski uygulamalar gibi şeyleri içermek için kullanılır. Tek yapmanız gereken, yapılandırma ve işletim gereksinimleriyle birlikte uygulamayı kapsayıcıya taşımak.
Kapsayıcılar sayesinde uygulamalar öyle olmasa bile, her zamanki ortamında çalıştığını düşünüyor. Oysa ki işin aslında BT altyapınızın geri kalanından izole edilmiş bir sanal ortamda çalışmaya devam eder.Kapsayıcılar ve genel olarak açık kaynak, bulutun geleceğini yeniden tanımlıyor. Red Hat'e göre, eski uygulamaları yeniden kodlamaya gerek kalmadan buluta taşıma yeteneği, kuruluşların %67'sinin neden 2020'ye kadar kapsayıcı kullanımlarını artırmayı planladığını açıklıyor.
Açık kaynağın başarısı, işyerinde bulutun benimsenmesinin önündeki en yaygın engelleri ortadan kaldırması gerçeğinde yatmaktadır. Sorunlara basit çözümler sunarak işletmeleri buluttan en iyi şekilde yararlanma çevikliğiyle donatır. Kapsayıcılar, herhangi bir uyumsuzluk sorununu ortadan kaldırmanıza izin veren sanallaştırılmış bir ortam oluşturdukları için bunun en iyi örneğini sağlar.
Sonuç olarak, tüm uygulamalarınız taşınabilir olacak ve bunları hangi bulutta çalıştırmaya karar verirseniz verin kusursuz bir şekilde çalışacak. Eski uygulamalarınız bile, onları yeniden kodlamaya gerek kalmadan düzgün şekilde çalışacaktır. Buluta geçişi kolaylaştırın ve açık kaynak ile tam potansiyelini ortaya çıkarın.
Doküman güvenliğini artırmak için sağlam temeller oluşturmanıza yardımcı olacak çözümlerimiz ile tanışmak için hemen iletişime geçin.