Lütfen kullanıcı adınızı veya e-postanızı girin. Size şifrenizi nasıl sıfırlayacağınızla ilgili talimatları içeren bir e-posta göndereceğiz. Kullanıcı adınızı unuttuysanız, şifrenizi sıfırlamak için e-posta almadıysanız veya yardıma ihtiyacınız varsa destek ekibimize başvurun.
Veritabanımızdan doğru bir e-posta girdiyseniz, yanıt vereceğiz…
Bilgilerinizi yerel satış merkezinize göndererek yeni bir hesap isteyebilirsiniz. Onaylandıktan sonra size geçici bir şifre göndereceğiz.
Şu anda, kayıtlı kullanıcılar Kyocera Document Solutions Ortakları ve Çalışanları ile sınırlıdır. Yerel eski Extranet'inizin hala aşağıdaki düğme aracılığıyla aktif ve erişilebilir olduğunu lütfen unutmayın.
Dijital dönüşüm iş dünyasında artık yalnızca belli başlı birkaç büyük işletmenin yön verdiği bir ileri teknoloji hamlesi olmaktan çıkmış, KOBİ'ler dahil olmak üzere her boyuttan ve sektörden işletme için varlığını sürdürmenin ayrılmaz bir parçası, kısaca günümüz iş yaşamının ana odağı haline gelmiştir. Bu güne kadar gerçekleşmiş çeşitli dijital dönüşüm örnekleri incelendiğinde, yine her ölçekten işletme için genel nitelikli kabul edilebilecek kimi püf noktaları ön plana çıkmaktadır.
İşte dijital dönüşümün en önemli püf noktaları;
1. Önceliklerinizi Belirleyin ve Ortaya Koyun
Günümüzde işletme yöneticilerinin büyük çoğunluğu dijital dönüşümün farkındadır ve bu doğrultuda teknolojinin makro düzeydeki ekonomik gelişmelerin organizasyon üzerindeki etkilerinin dengelenmesi amacıyla yaygın ve faal olarak kullanılmasını istemektedirler. Ancak, her büyük yenilikte ya da yeni başlangıçta olduğu gibi, söz konusu bir dijital dönüşüm stratejisi hazırlamak olduğunda da her şeyden önce sağlıklı ve etkili bir iletişim ortamının sağlanması gerekmektedir.İşletmelerde dijitalleşme hamleleri her ne kadar yönetim kadroları tarafından planlansa ve uygulamaya konulsa da, günlük çalışma ortamında bu hamleler sonucu ortaya çıkan değişimler esas olarak çalışanları etkilemektedir. Bu nedenle çalışma alanına entegre edilen iş teknolojisi yenilikleri konusunda iletişim olanaklarının geniş tutulduğundan, çalışanların değişimler konusunda düzenli aralıklarla bilgilendirildiklerinden ve gerekli oryantasyon eğitimlerini aldıklarından emin olunmalıdır.Dijital dönüşüm gibi köklü değişimler söz konusu olduğunda her şeyi aynı anda ve en iyi biçimde gerçekleştirmek çoğu zaman mümkün olmadığından; önceliklerin kim tarafından, nasıl ve hangi bilgilere/verilere/durumlara dayanarak belirlendiğinin işletme çapında şeffaf biçimde paylaşılması son derece önemlidir.
2. İstisnasız Tüm Departmanların Sürece Dahil Olmasını Sağlayın
Dijital dönüşümün yapısı gereği, en az işletmenin kendisi kadar kompleks ve çok boyutlu olması kaçınılmazdır. Böylesine büyük bir değişimin yalnızca merkez tarafından gerçekleştirilmesi ve işletme departmanlarına dağıtılması son derece zordur. Bu nedenle dijital dönüşüm çalışmaları, işletme dahilindeki istisnasız her bölümün belirli ölçüde inisiyatif de alarak sürece dahil olmasını gerektirmektedir. Özellikle çalışanlarla en etkin iletişimi yürüten İnsan Kaynakları departmanlarının dijital dönüşüm nedir, işletme çerçevesinde hangi alanlarda/sistemlerde nasıl değişikliklere gidilecektir, bu değişiklikler çalışma biçimlerini nasıl etkileyecektir ve benzeri sorulara konularda ayrıntılı bilgi sahibi olması son derece önemlidir.
3. İşletme Çapında Benimsenecek Bir Proje Yöneticisi / Proje Yöneticileri Belirleyin
İşverenler ve üst düzey yöneticiler dijital dönüşümün önemi konusunda bilgi sahibi olsalar da, bu konudaki bilgilerin işletme geneline dağıtılabilmesi ve dijital dönüşüm çalışmalarının sağlıklı biçimde yürütülebilmesi için hem işletme yönetiminin, hem paydaşların, hem iş ortaklarının, hem departmanların, hem de çalışanların talep ve ihtiyaçlarını anlayabilecek bir proje yöneticisine ya da proje yöneticilerine ihtiyaç vardır. Eğer mevcut çalışanlar arasında proje yönetimi görevini üstlenmeye uygun adaylar bulunmuyorsa, bu önemli konu için gerekiyorsa yeni işe alımlar yapma yoluna da gidilebilir.